Parijs

Het voornaamste doel van deze reis was de tentoonstelling van Monet in het Grand Palais. Een unieke gelegenheid om ruim 200 werken van de voornaamste vertegenwoordiger van het impressionisme bij elkaar te zien.  Een gelegenheid die we allicht ook niet meer dikwijls zullen krijgen.

Deze tentoonstelling leverde ons alvast een idee op voor een volgende meerdaagse reis : le Pays de Caux of  De Albasten Kust, die door Monet meermaals werd vereeuwigd.

Nieuwsgierig ? Neem dan vlug een kijkje in 'Het Hoekje van Frank'

Tijdens ons 2-daags verblijf maakten we ook enkele wandelingen, waarvan we hier een beschrijving geven :

Wandeling Amélie Poulain in Montmartre

De film 'Le fabuleux destin de Amélie Poulain', die in 2001 werd gedraaid  heeft het leven in Montmartre veranderd. Waar de toeristen vroeger enkel aandacht hadden voor de basiliek en de Place du Tertre, is nu ook het gebied ten westen daarvan ontdekt. Op deze wandeling loop je door rustige buurten met statige art-nouveau woningen, zie je de laatste molens die overbleven binnen de Péripherique - de Moulin Rouge uiteraard buiten beschouwing gelaten, kom je langs de enige wijngaard die Parijs rijk is en zie je enkele locaties uit de film van Amélie Poulain.

Meer info : kaartje en beschrijving

Wandeling lans overdekte passages en galerijen

In het centrum van Parijs, in het eerste en tweede arrondissement, liggen een aantal overdekte passages en gaanderijen, die op regenachtige dagen soelaas bieden voor wie toch wil gaan winkelen. Je vindt er niet de doordeweekse winkels uit de winkelketens die je op alle boulevards vindt, wel kleine winkels die specialiseren in wandelstokken, muziekdozen, literatuur, munten, postzegels en nog veel meer.

Meer info : kaartje en beschrijving

Klik op één van onderstaande beelden voor een fotoverslag van ons bezoek

Montmartre Passages Musée Rodin Paris by Light