4-daagse reis naar Bourgogne

DAG 1 : Zaterdag 28 april

  • Vertrek om 6.00 uur stipt in de Middenstraat te Denderleeuw.
    (parking voor AD Delhaize)

  • Middagmaal in Café de la Place in Marsannay in de noorderlijke Bourgogne.

  • Wandeling onder leiding van Daniel Wilmotte door de befaamde Grand Crus van de Côte d'Or (rode wijnen), om nadien op het Domaine Robert Sirugue in Vosne-Romanée de wijnen te degusteren. Het domein wordt uitgebaat door Marie-France Wilmotte en haar broer Jean-Louis Sirugue. Daniel Wilmotte is een Aalstenaar die 20 jaar geleden naar Bourgogne getrokken is, en trouwde met de dochter des huizes.

  • Na deze eerste kennismaking rijden we naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

 

DAG 2 : Zondag 29 april

  • Ontbijt vanaf 7.30 uur.

  • Vertrek om 9.00 uur naar Nolay.

  • De niet-wandelaars bezoeken Nolay, een stadje met een oud centrum en middeleeuwse vakwerkhuizen. Er is een 15e-eeuwse markthal en een 16e-eeuwse Chapelle-St. Pierre.

  • De wandelaars vertrekken voor een fikse wandeling van Nolay naar de Montagne-des-Trois-Croix.

  • Samenkomst op de Montagne-des-Trois-Croix. Hier kunnen we genieten van het prachtige uitzicht over de Bourgognevallei.

  • Bezoek aan Château de La Rochepot, een geweldige Bourgondische burcht uit de 13e eeuw met een dak met verglaasde dakpannen, ophaalbruggen, torens...

  • Bezoek aan het domein Guy Fontaine & Jacky Vion. We genieten van een zeer uitgebreide en hoogstaande degustatie in wit en rood.  De wijnen worden gekenmerkt door zeer veel kracht terwijl ze toch van een grote finesse getuigen. Teneinde stevig op onze benen te blijven staan wordt er ter plaatse gezorgd voor een lekkere casse-croûte met regionale producten.  Eten doen we in de cuverie waar de wijnen aan hun rijping werken.

  • Avondmaal in restaurant L'Escale. Een jong en dynamisch koppel is sinds een paar jaar de culinaire revelatie van de streek. 

 

DAG 3 : Maandag 30 april

  • Ontbijt vanaf 7.30 uur
  • Vertrek om 8.30 uur naar kaasmakerij Gaugry. De Bourgognestreek is gekend voor zijn schitterende kazen. Het proces van kaas maken wordt ons uitgelegd, gevolgd door een degustatie van enkele kazen.
  • Bezoek aan Clos de Vougeot. De wijngaard en het bijbehorende Château de Clos de Vougeot zijn in de vroege 12e eeuw gesticht door de monniken van de Abdij van Cîteaux, die de wijngaard zeven eeuwen zouden besturen.
  • Beaune. Vrije tijd om rond te kuieren en eventueel een snack te eten.
    Bezoek aan Hôtel Dieu (Hospice de Beaune), een voormalig hospitaal dat in 1443 gesticht werd door Nicolas Rolin, kanselier van Bourgondië. Het gebouw is vooral gekend door zijn kleurige, rijk versierde dak.
  • Wandeling van Chassagne-Montrachet naar Puligny-Montrachet. We wandelen door de wijngaarden van de grand cru's van de witte Bourgognewijnen.
  • Avondmaal in restaurant Le Guide de Marloux. Voor de laatste avond kunnen we genieten van een uitgebreid maal met aangepaste wijnen.

 

DAG 4 : Dinsdag 1 mei

  • Ontbijt vanaf 7.30 uur
  • Vertrek om 8.45 uur naar Chablis
  • Bezoek aan het Domaine des Maronniers. De eigenaar, Bernard Légland, zal ons de wijngaarden laten zien. Daarna volgt een rondleiding op het domein en ten slotte natuurlijk de degustatie. Bernard Légland is ook président van de appelation Chablis.
  • Namiddag: lunch in restaurant La Beursaudière,een origineel hotel/restaurant  in Nitry. Let vooral op de originele klederdracht.
  • We hopen voor middernacht terug in Denderleeuw te zijn.

 

We overnachten in het hotel Le Dracy*** in Dracy-Le-Fort (niet ver van Chalon-sur-Saône). Het is een comfortabel hotel met 47 kamers, rustig gelegen in een grote tuin.   Het kreeg 3 schouwtjes (het maximum) van Logis de France en behoort ook tot de lijst van zogenaamde “Hotels de charme”.  Alle kamers hebben toilet, douche/bad, minibar en tv. Het buitenzwembad is voorbehouden voor de durvers.
 

Bekijk de foto's op
ons Picasa Webalbum

 


[an error occurred while processing this directive]