3-daagse reis naar de Hoge Veluwe

14 tot 16 mei 2005

We combineren de schoonheid van dit natuurgebied in de buurt van Arnhem met een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden. We worden daarbij begeleid door Carlo Goethals (dag 1 en 2), die ook al onze gids was voor onze reis naar Parijs.

DAG 1 : Zaterdag 14 mei

 

9.30 uur Via het groene hart van Nederland, rijden we naar Doorwerth, waar ons een koffie wacht.

10.15 uur Bezoek aan het ‘Air Borne museum’, dat een beeld geeft van ‘De slag om Arnhem, vooral    bekend als ‘A Bridge too far’.
 
12.30 uur Wandeling in het centrum van Arnhem en vrij middagmaal (of picknick)
 
14.00 uur Bezoek aan ‘Het Loo’ in Apeldoorn. Sedert de Tachtigjarige oorlog het symbool van De Oranjes. Het Loo was een uitdaging aan de Franse zonnekoning, de tegenspeler van De Oranjes. De tuinen zijn indrukwekkend en doen aan Fontainebleau denken.
 
19.00 uur Vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting


DAG 2 : Zondag 15 april

7.30 uur    Ontbijt
 
9.00 uur   Rondrit doorheen de Veluwezoom. Dit schitterend natuurpark geeft een beeld van het ontstaan van de stuwwallen.
 
11.00 uur  Bezoek aan het Nationale Park ‘De Hoge Veluwe’, een natuurgebied met maar liefst 5.500 hectare bos, heidevelden en zandverstuivingen, dat een unieke combinatie biedt van kunst, natuur en architectuur. U kan onze gids volgen voor een bezoek aan het Kröller-Müller museum (met zijn uitgebreide collectie Van Gogh, Renoir, Seurat, Picasso, Mondriaan, …), de Beeldentuin (met werken van Rodin, Moore, …) en het jachtslot St.Hubertus in Art Déco-stijl  of u maakt gebruik van de gratis ‘witte fietsen’ en brengt de dag door langsheen de kilometerslange fietspaden die door het Park lopen.
Op het middaguur voorzien we een buffet voor de ganse groep in ‘De Koperen Kop’
 
18.00 uur Vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 


DAG 3 : Maandag 17 mei

10.00 uur   Bezoek aan het Kasteel De Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel in Nederland. Het kasteel, de indrukwekkende collectie kunstschatten, het bijbehorende park en het omringende landgoed vormen een schitterende eenheid. Bezoek met gids aan het kasteel, vrij bezoek aan de tuinen.
 
13.00 uur  Vrij middagmaal in Utrecht. 
 
14.30 uur  Wandeling in Utrecht langs de Dom, de grachten, de werfkelders. Of misschien kiest u wel voor een tochtje op de grachten, met de waterfiets. 
 
16.30 uur  We vatten de terugtocht aan … met toch nog een laatste tussenstop in Dordrecht, waar we de reis doorspoelen met een (echt) Nederlands bier. 
 

We overnachten in het hotel Mercure *** te Arnhem. Alle kamers hebben toilet en douche / bad.

 

 

Meer info :