Tweedaagse reis naar de Luxemburg

24 - 25 april 2004

Het wordt een 3-landentocht : we brengen een uitgebreid bezoek aan de stad Luxemburg, bezoeken Klein-‘Zwitserland’ en overnachten op Duits grondgebied. Naast een uitgebreid cultureel programma is er een speciaal programma voor de wandelaars. Ook wie houdt van winkelen en de tuinliefhebbers hebben we niet vergeten bij de samenstelling van het programma.
 

DAG 1 : Zaterdag 24 april

10.15 uur  ‘Circuit Wenzel’. In ongeveer 100 minuten tijd maken we kennis met de 1000-jarige geschiedenis van Luxemburg, in het spoor van Wenceslas, hertog van Luxemburg van 1383 tot 1419. Het centrum van de oude stad en enkele oude versterkingen werden in 1994 door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst. We brengen een bezoek aan de Kazematten, een ondergronds netwerk dat werd aangelegd voor de verdediging van de stad.
Op onze tocht worden we begeleid door 2 nederlandstalige gidsen.

12.30 uur  Licht middagmaal (in groep)

14.00 uur  bezoek aan de ‘fabriekswinkel’ van Villeroy & Boch, wereldberoemd omwille van zijn ‘Faïencerie’.

15.00 uur  Bezoek aan de stad. Afwisselend te voet en met de bus, bezoeken we het Stationskwartier, het nieuwe stadscentrum met de Place d’Armes, Place de la Constitution, Palais Grand-Ducal, …
Tussendoor maken we nog tijd voor een koffie met een versnapering.

17.00 uur  Vertrek met de bus naar het Müllertal (Klein Zwitserland), waar we een halte voorzien aan de ‘Perekop’, een prachtig rotsmassief.
Vandaar kunnen de wandelaars te voet naar Echternach doorheen de bossen. Wie meer houdt van een terrasje voeren wij met de bus naar Echternach, waar een uurtje vrije tijd voorzien wordt.

 

DAG 2 : Zondag 25 april

Programma wandelaars

9.00 uur   We vertrekken aan het hotel voor een wandeling van ong. 12 km doorheen de Süd-Eifel (volledig op Duits grondgebied). Langs ‘Burg Bollendorf’, de ‘Römische Villa’, het ‘Teufelsloch’, het ‘Diana-denkmal’ wandelen we naar ‘Schoss Weilerbach’. We volgen dan de Weilerbach stroomopwaarts om vervolgens richting Irrel te gaan, dat we bereiken via de ‘Teufelschlucht’ en de ‘watervalletjes’ op het riviertje de ‘Prüm’. U merkt het : een afwisselend parcours met heel wat historische verwijzingen.
Wij zorgen voor de picnic (die u wel zelf zal moeten dragen).

Cultureel programma

9.00 uur       Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids brengen we een bezoek aan het Müllertal : de imposante ruïnes van het kasteel van Beaufort, de zendmasten van RTL in Junglinster, het middeleeuws kasteel in Bourglinster. We sluiten af met een bezoek aan Echternach met o.a. de beroemde abdij die in de 7e eeuw door Willibrordus werd gesticht.

12.00 uur     Vrij middagmaal in Echternach

13.30 uur     Vertrek naar Irrel, waar we een korte wandeling maken naar de Teufelschlucht en de watervalletjes op de ‘Prüm’.

15.00 uur     Beide groepen komen opnieuw samen. Vertrek naar Daleiden

15.30 uur     Bezoek aan het Orchidarium, een kwekerij van orchideeën.
 

We overnachten in het hotel Hauer *** te Bollendorf, gelegen aan de oevers van de Sûre. Alle kamers hebben toilet en douche / bad. We hebben een optie genomen op het ganse hotel. Er zijn 24 kamers, waarvan 9 kamers voor 3 of 4 personen.

Meer info :

 

 
Bekijk de foto's op
ons Picasa Webalbum