Lezing 'Leopold II – het hele verhaal' door Johan Op de Beeck

Beste lezer,

Volgende maand, meer precies op dinsdag 16 november 2021 om 20 uur in de zaal De Vrede, hebben we niemand minder dan Johan Op de Beeck te gast.

Johan Op de Beeck auteur (1957) is een liefhebber en schrijver van geschiedenis die boeit, leert en verwondert.

Hij kende een lange  loopbaan in de media. Voorheen was hij journalist en hoofdredacteur van diverse media. Van zijn hand verschenen vijf boeken over het Napoleontisch tijdperk:  Napoleons Nachtmerrie (2012), Waterloo. De laatste 100 dagen van Napoleon (2013), de tweedelige Napoleonbiografie (2014) en Het Hart van Napoleon (2016).

Ook zijn geboorteland houdt hem bezig. In 2015 schreef hij Het Verlies van België over het ontstaan van België in 1830. Hierna volgde een boek dat zowel geschiedkundig als actueel is: De Bedreigde Vrijheid, over de vrijheid van meningsuiting. Voor Klara (Vrt-radio) maakte Johan Op de Beeck zeer gesmaakte radio- en podcastreeksen over Napoleon en de Belgische revolutie van 1830.

In 2019 schreef hij de boeiende biografie van Lodewijk XIV – De Zonnekoning, de koning der koningen van Frankrijk, eveneens als podcast te beluisteren bij Klara.

Na Napoleon en de Zonnekoning schrijft meesterverteller Johan Op de Beeck opnieuw een pageturner over een van de belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de geschiedenis. Een meeslepend levensverhaal actueler dan ooit namelijk
Leopold II (1853-1909)een grote koning of een massamoordenaar?
De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat.

Gedurende anderhalf uur zal Johan Op de Beeck deze figuur schetsen zoals hij in zijn boek ‘Leopold II – het hele verhaal’ op een boeiende en leerrijke manier alles heeft verwoord.

Onlangs zijn van zijn hand ook twee historische thrillers verschenen namelijk ‘Het complot van Laken’ en ‘De Staatsvijand’.

Beste lezer laat deze unieke kans niet liggen om deze meeslepende verteller te horen en te zien in onze gemeente!