Beste lezer,

In de traditie van de jaarwisseling en met de kennis dat velen onder jullie graag een glas wijn lusten, sluiten we ons leesjaar af met een wijnboek. Het is niet zomaar een wijnboek, dat ons kennis bijbrengt over druivensoorten, wijnstreken en wat dies meer. Neen, het gaat over weetjes die je aan de feesttafel kan vertellen over wijn, korte anekdotes en verhaaltjes over die godendrank.

De auteur is Dennis van den Buijs, (1986) is radiomaker voor VRT en gebeten door wijn. Als verhalenverteller neemt hij iedereen mee in zijn passie voor de goddelijkste drank ter wereld. Wat begon met bescheiden wijnavonden thuis, groeide al snel uit tot Wijncast, de eerste Nederlandstalige podcast over wijn. (Ertsberg)

Wijn, daar moet je van genieten. Geniet dubbel zo hard dankzij de wijnkennis die Dennis meegeeft, verpakt in onderhoudende verhalen. Ideaal om mee uit te pakken in gezelschap!
Cathérine Vandoorne, De Madammen (VRT), over Wijn

Dennis van den Buijs is muzikant, verteller, historicus, radiopresentator. Deze duivel-doet-al neemt je mee in een heerlijke wereld van wijnverhalen doorspekt met geschiedenis en leuke anekdotes… Dit boek hoort thuis op elke salontafel en is verplichte lectuur voor elke wijnmaniak/liefhebber/drinker/genieter.
William Wouters, voorzitter van de Association de la Sommellerie Internationale (ASI)

Het boek is bij elke goede boekhandelaar verkrijgbaar.

Ik wens jullie lezers en volgers van mijn ‘hoekje’ een vreugdevol, spetterend, energierijk, gezond en vooral leesrijk 2023 toe!

Wijn

van Dennis van den Buijs

In Wijn lees je honderd sprankelende wijnverhalen die je wil doorvertellen en die het nog leuker maken om over wijn te praten, zonder dat je daar een vat vol afschrikwekkend wijnjargon voor nodig hebt. Dit boek moet op het wijnrek staan van alle liefhebbers van een goed glas én een goed verhaal.

Wist je dat bavianen van Pinot Noir houden? Dat de grote wijnkastelen in Bordeaux nooit hadden bestaan zonder Hollandse dijkenbouwers? En dat één luis bijna alle wijngaarden in Europa had vernietigd?

Dennis van den Buijs neemt je mee op een wondere wereldreis doorheen de tijd, religie, cultuur, business en wetenschap die wijn is. In dit boek lees je wat je écht wil delen met vrienden en familie rond je favoriete fles. Van de druif in de wijngaard tot de godendrank in je glas: geen enkele sappige anekdote valt naast het vat. Dit boek moet op het wijnrek van alle liefhebbers van een goed glas én een goed verhaal. (achterflap van het boek)

Veel leesgenot.
Rudy