Leestips september 2022

Beste Davidsfondslezer,

Na een heerlijk warme, droge zomer waarin weer vele weerrecords sneuvelden en u hopelijk ook de tijd hebt gevonden om een goed boek te lezen in de schaduw van uw tuin, terras of ergens in een of ander tweede verblijf.

Hier zijn we terug om u te verwarmen en te ontspannen tijdens de winter met wat geestelijke voeding.

Zoals u allen weet gaat op 24 september onze klassieke boekenbeurs door van 14 tot 16 uur in het Hof ter Leeuwe, naar aanleiding van ons familiefeest.

Meer dan 300 boeken zullen er uitgestald staan om uw keuze te maken, boeken die u niet meer verplicht bent van aan te schaffen om lid te worden maar waar elke lezer zijn voordeel kan mee doen.

Weet dat je bij aankoop van 30€ aan boeken, cd’s een ledenbon van 20€ ontvangt bij een volgende aankoop hiervan. Je moet natuurlijk eerst je lidgeld (29€) vernieuwen.

Als Davidsfonds-lid geniet je van 10% korting op elk boek dat je koopt. Per boek schenkt je meteen ook 1 euro aan je plaatselijke afdeling en geef je mee zuurstof voor de uitbouw van de lokale werking en activiteiten.

Hier enkele suggesties uit ons aanbod welke meer dan de moeite waard zijn:

  1. Wie wij waren’ van Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert, Davidsfonds, 304 blz. (29,95€)

Voor hun nieuwste boek sloten Herman Van Rompuy (74) en Rik Van Cauwelaert (72) zich vier dagen op in de abdij van Affligem om in hun geheugen te duiken.

Wie wij waren is niet voor gevoelige magen. Het gesprek tussen oud-Europees voorzitter Herman Van Rompuy en politiek commentator Rik Van Cauwelaert kronkelt als een kermisattractie tussen hun eigen opvoeding en de grote naoorlogse evenementen.

  1. Adrien de Gerlache – de biografie door Jozef Verlinden – 592 blz – 39,99 €

Adrien de Gerlache organiseerde en leidde de eerste Belgische Zuidpoolexpeditie eind 19de eeuw. Dit is de eerste allesomvattende biografie van de grootste Belgische ontdekkingsreiziger aller tijden.

  1. Boerenpsalm – Felix Timmermans – met een voorwoord van Bart Van Loo en illustraties van Koen Broucke – 192 blz – 29,99€

Een roman uit 1935, vertelt het verhaal van boer Wortel, zijn leven en lijden. Het behoort tot het mooiste van de Nederlandse letteren.

  1. Ondergang. De val van Habsburg in de Nederlanden (1648-1815) – Edward De Maesschalck – 432 blz – 29,99€

Duik uitgebreid de geschiedenis van de Zuidelijke Nederlanden in, uit de periode sinds de afscheiding van Nederland tot de Slag bij Waterloo. De dynastie van Habsburg verloor de Nederlanden toen voorgoed.

  1. Arsene Lupin – Maurice Leblanc – met illustraties van Vincent Maillé – vertaald door Debbie Nieberg – 160 blz – 25€

Ontdek de avonturen van de beroemde gentleman-inbreker, een Franse klassieker in het genre. Vanaf 14 jaar met prachtige illustraties.

Op davidsfonds.be vind je het volledige boekenaanbod, recente titels voor jong en iets ouder, romans, biografieën, strips, kinder- en jeugdboeken, cd’s…

We staan tot uw beschikking op zaterdag 24 september 2022 vanaf 14 uur tot 16 uur op onze boekenbeurs in Hof ter Leeuwe.

Met veel leesgroetjes,
Rudy