e-readers

Beste lezers en lezeressen,

Deze maand eens geen boek van de maand, maar extra aandacht voor de e-reader.

Wat is een e-reader?
Een e-reader is een apparaat waarop je digitale boeken leest. Het is uiterst geschikt als je veel boeken leest. De zwart-wit letters doen niet onder voor een papieren boek.
Door de zuinige batterij kan je weken lang mee met de acculading. Ook in de zon reflecteert je scherm niet. Je kan de letters uitvergroten, spaties en lettertypes aanpassen.
Zeer handig als je op reis gaat, je stopt een e-reader in je handtas of in je binnenzak. Zelfs een paar duizend boeken kan je erin opbergen.
Het aanschaffen van een e-boek is relatief goedkoop. Geen kleurendruk of dure lay-outs meer.

Welke e-reader?
De meest courante zijn Kobo, Tolino en Vivlio.

Hoe maak ik mijn keuze?
Wil je in het donker kunnen lezen? Wil je wifi op je e-reader, zodat je de boeken rechtstreeks van internet kan halen? Wil je veel geheugen op je e-reader? Je kiest maar.
Hoe meer snufjes hoe duurder je apparaat. Vanaf 99 € tot meer dan 300 € naar ieders beurs.

Waar koop ik mijn e-books?
Deze kan je aanschaffen bij Standaard Boekhandel of bij Bol.com of bij elke uitgeverij.

Kan ik e-books lenen?
Zeker en dan kom ik tot mijn punt dat ik wou maken. Sedert enkele maanden kan je boeken ontlenen uit elke bibliotheek. Ook in Denderleeuw.
Leen  gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel.
Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.
De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 
De handleiding en de eenvoudige manier van downloaden vind je op de website www.bibliotheek.be/e-boeken .
De keuzemogelijkheden van boeken zijn zeer divers (romans, thrillers, historische werken, kookboeken, klassiekers, wereldliteratuur enz…)

Voor hen die nog liever een papieren boek lezen, geen nood volgende maand een nieuwe tip van mij. Ook verkrijgbaar op e-reader uiteraard.

P.S. Mijn tip van de maand april ‘De bagage’ van Monika Helfer werd zowaar geselecteerd voor onze leesclub. Als dat geen goeie keuze is!

Alvast veel leesgenot.

Rudy