Vakantielectuur

Beste lezers en lezeressen,

Zoals afgesproken hier mijn zomertips voor spannende en ontspannende lectuur tijdens de vakantiemaanden.
Deze boeken zijn te bekomen in de boekhandel of binnenkort af te halen (reserveren) in onze de bibliotheek.

Strand, zwembad, je eigen tuin. Waar je je zomer ook zal doorbrengen, een goed boek is een must have voor de zomermaanden.
Ontdek hier onze nieuwe zomertoppers:

Thrillers

- Val – auteur Toni Coppers
Een nieuw boek van Toni Coppers, winnaar van verschillende prijzen waaronder de Gouden Strop 2020. Eén van onze beste Vlaamse misdaadauteurs.
Alex Berger, ex-commissaris bij de Moord in Brussel, heeft zijn traumatische verleden overboord gegooid en zich teruggetrokken in Oostende. Hij leeft er eenvoudig en niet echt ongelukkig, kijkt naar de zee en praat tegen de meeuwen. Hij knoopt de eindjes aan elkaar als privédetective. In zijn leven is slechts plaats voor twee andere gekneusde zielen: een boekhandelaar en Sara Cavani, zijn ex-collega die pas haar tweelingzus verloor.

- Koninkrijk - De nieuwe Jo Nesbø! 
Een ijzingwekkende tragedie over twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden.
Koninkrijk is een broeierige, complexe thriller vol onverwachte wendingen, verwoestende familie-conflicten en een steeds maar stijgend dodental...

- De overlevendenJane Harper
De nieuwe, ijzersterke thriller van prijswinnaar Jane Harper Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.

- Donkerdrif – Deon Meyer
Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad. Op klaarlichte dag, een executie. En misschien is een hoger lid van de Zuid-Afrikaanse politie daar verantwoordelijk voor.

- Wolfzomer – Hans Rosenfeldt
Waarover gaat het boek? Op de achterflap staat: 'Een dode wolf. Een mislukte drugsdeal. Een slaperig stadje in het noorden van Zweden. Een ongenadige zomer. Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. 

Romans

- Erfgoed – Miguel Bonnefoy
Aan het einde van de negentiende eeuw emigreert een wijnboer vanuit de Elzas naar Santiago in Chili met het stekje van een druif. In de schaduw van de Andes bouwt hij een nieuw bestaan op.
- Jonge vrouw in blauw bij avondlichtAlena Schröder
Het leven in Berlijn raast voorbij, maar de 27-jarige Hannah voelt dat het hare nog niet is begonnen. Een brief aan haar grootmoeder Evelyn verandert alles: ze blijkt als erfgename recht te hebben op een gestolen en verloren kunstverzameling. 

- Het lied van de Mistral – Olivier-Mak-Bouchard
Het is een betoverende roman over vriendschap, tradities en folklore, over wat ons wordt nagelaten door voorouders en wat we willen doorgeven aan de volgende generaties.

De ontdekking van Urk - Matthias M.R. Declercq
De Gentse auteur Matthias Declercq heeft dit jaar de zesde Confituur Boekhandelsprijs ontvangen. Hij kreeg de prijs voor zijn boek ‘De ontdekking van Urk’. Hierin vertelt hij over het leven in een besloten gemeenschap in Urk, in het noorden van Nederland.

Ik ga leven - Lale Gül
In haar debuut ‘Ik ga leven’  breekt de Nederlandse schrijfster Lale Gül radicaal met de streng-islamitische opvoeding die ze van haar Turkse ouders kreeg. Het boek werd meteen een bestseller, maar daar zat ook een keerzijde aan. Haar familie zette haar aan de deur, en ze ontving verschillende doodsbedreigingen.

Een heel fijne zomer, met veel leesgenot.

Literaire groetjes,
Rudy,